Japanska Blog

Betydningen af Japanske Tatoveringer

Betydningen af japanske tatoveringer

Tatoveringer er en traditionel japansk kunstform, der har eksisteret i tusindvis af år. Efter at have undersøgt historien og opfattelsen af tatovering i Japan i en tidligere artikel vil vi nu fokusere på betydningen af japansk tatovering.

Japansk tatoveringskunst har rødder i åndelighed og stammer fra gamle kulturelle ritualer, der praktiseres af Ainu-folket. Ud over deres beskyttende funktion har tegningerne også en social og æstetisk dimension.

Vi har set, at Irezumi eller den traditionelle tatovering i Japan for Yakuza (medlemmer af den japanske mafia) var en måde at sværge loyalitet over for deres klan på og samtidig udtrykke deres værdier som loyalitet, ære og mod på.

Betydningen af japanske tatoveringer er meget stærk, og de fleste designs er valgt af en grund. De væsner, der er graveret på huden, fra mytologi, buddhisme eller shintoisme, har en stor betydning for bæreren.

Drager, tigre, koi, slanger, føniks, dæmoner eller kirsebærblomster – opdag betydningen af de mest populære japanske tatoveringer.

Drage tatovering, magt og beskyttelse

Japansk drage tatovering

Den japanske drage er et fascinerende væsen, der er forbundet med vandmiljøet og repræsenterer magt og visdom i Japan.

Selv om den synes at være forbundet med ondskab i Vesten med sit skræmmende hoved, er den et heldigt dyr i Asien, der bringer held og beskyttelse i hjemmet.

Dragen er elementernes konge. En dragetatovering kræver derfor respekt. Dette mytiske væsen er generøst og velvilligt, men uforudsigeligt og farligt, hvis det bliver provokeret.

Tiger tatovering, mod og kampgejst

Japansk tiger tatovering

Kattedyret er også et symbol på beskyttelse for japanerne, som får tatoveringer af tigre for at afværge sygdomme, give sig selv mod og bekæmpe uheld. Den repræsenterer også indre styrke.

I den kinesiske roman “Water Margin“, som revolutionerede tatoveringskunsten, er tigeren en vigtig figur. Ligesom løven beskytter den mod dæmoner og onde ånder. At bære en japansk tiger-tatovering betyder også et langt liv.

Koi karpe tatovering, beslutsomhed

Japansk koi karpe tatovering

Symbolikken i koi-karpen er meget vigtig i den japanske kultur, som er særlig glad for dette vanddyr. Koi-karpen er et symbol på virilitet, beslutsomhed og familieværdi og vil invitere held og lykke ind i dit hjem og hjælpe dig med at opfylde din skæbne.

Ifølge legenden om Den Gule Flod svømmer Koi-karpen opstrøms og trodser farerne for at nå toppen af vandfaldet og forvandler sig til en drage. Det er en kilde til udholdenhed og mod.

Du skal dog vide, at denne tatovering er meget almindelig blandt yakuzas. Så pas på, at du ikke bliver forvekslet med en mafioso, hvis du vælger at tatovere dette design.

Selv om koi-karp-designet er mere maskulint, er det også eftertragtet af kvinder, som forbinder det med lotus.

Vidste du, at tatovering er et ægte tabu i Landet med den opgående sol? Selv om tatoveringskunsten er højt værdsat i hele verden, har den længe været forfulgt i Japan, hvilket nogle gange har tvunget tatovører til at arbejde i hemmelighed. I dag har tatoveringen stadig et hårdt liv i øgruppen.

Slange tatovering, sundhed

Japansk slangetatovering

Selv om dette dyr ikke har et sympatisk image i Vesten, er det særligt værdsat i Asien.

Denne vogter af naturens skatte beskytter mod sygdomme og hjælper med at helbrede. Den er et symbol på fornyelse og er også et dyr fyldt med visdom, som vil bringe dig lykke.

En slangetatovering kan derfor være en åndelig støtte, når du står over for en sygdom, som du skal overvinde.

Phønix tatovering, genfødsel

Japansk phoenix tatovering

Den berømte fugl, der rejser sig fra asken, er en populær japansk tatovering, der illustrerer triumf og genfødsel.

For den tatoverede person kan det repræsentere en ny start i livet eller et ønske om at starte forfra og få det bedre. For de mere militante udtrykker det uovervindelighed over for modgang.

Den er også et symbol på udødelighed. En majestætisk føniks tatoveret på brystet eller ryggen har den smukkeste effekt og skræmmer dine fjender.

Tattoo Kanagawa bølge, livskraften

den japanske tatoveringsbølge i kanagawa

Den store bølge ud for Kanagawa er et ægte symbol på Japan og er et berømt værk af Hokusai, der repræsenterer naturens magt over for mennesket.

Vand er et æret element, der symboliserer renhed og liv i Shinto religionen. I Japan er det et populært motiv, der ofte forbindes med bølgen på grund af dens uforudsigelige natur. Denne tatovering afspejler begrebet liv og død.

Geisha tatovering, raffinement og skønhed

Japansk geisha-tatovering

I Japan er geishaer kendt for deres sans for raffinement og deres beherskelse af kunsten. Geishaen er utilgængelig og mystisk og er et objekt for fantasien.

Hun er en kulturel, smuk og talentfuld kvinde, som er særligt beundret i det land, hvor solen står op. Geishaen er tatoveret på låret, den øverste del af ryggen eller halsen og holder dig med selskab.

Japansk tatovering med blomster og træer

Blomster, planter eller naturmotiver som blomster, træer, blade, skyer, ild eller vind anvendes ofte i tatoveringer i Japan. De bruges ofte som baggrund for de vigtigste elementer, men kan også være i forgrunden af tatoveringen, som kirsebærtræet. Træet symboliserer ofte styrke, mens blomsterne fremkalder delikatesse og perfektion.

Körsbärsblommetatuering, det flyktiga livet

Japansk kirsebærtræ tatovering

Kirsebærblomsten er Japans emblem og repræsenterer det flygtige livs skrøbelighed og skønhed. For de samuraier, der var villige til at ofre deres liv, udtrykte dette motiv bevidstheden om, at døden kunne indtræffe når som helst.

Kirsebærblomsten illustrerer blødhed og femininitet og minder om livets evolutionære natur. Hvis du beslutter dig for at få en kirsebærblomsttatovering på din skulder eller underarm, vil du blive mindet om, at livet er kort og smukt, og at du bør nyde det fuldt ud… ligesom sakura-træerne, der blomstrer om foråret.

Denne blandede tatovering er velegnet til både mænd og kvinder i Japan.

Lotusblomst tatovering, spiritualitet

Japansk lotus tatovering

Lotusen, der slår rod under vandet og stiger op for at blomstre på overfladen, repræsenterer livets prøvelser og vejen til at overvinde dem.

I buddhismen er den også blomsten for åndelig opvågnen og opfyldelse. Lotusblomsten er ofte en del af koi-tatoveringer.

Krysantemum blomst tatovering, perfektion

Japansk krysantemum tatovering

Krysantemum-tatoveringen er et symbol på kejseren og fremkalder en højere social rang og en følelse af usædvanlig perfektion.

Denne blomst hyldes hvert år i Japan under Kiku Matsuri og repræsenterer lys og sol. I Frankrig er krysantemum imidlertid forbundet med døden.

Hvis du vælger at tatovere en krysantemum i Japan, skal du passe på, at du ikke får et stort hoved.

Pæonblomst tatovering, rigdom og tillid

Japansk pæon-tatovering

Pæonen symboliserer velstand, selvtillid og rigdom. Ja, når man tror på sig selv, kan man opnå meget. Pæon-tatoveringen er en søjle, der vil få dig til aldrig at tvivle på dine evner igen.

Samurai tatovering, ære

Japansk samurai tatovering

Samurai tatovering udtrykker ære og utrættelig loyalitet samt offervilje. Den er ofte omgivet af kirsebærblomster. For dem, der er tatoveret, repræsenterer det værdier, der stadig er meget stærke i Japan.

Hannya maske tatovering, hævn

Japansk tatovering hannya

I japanske legender er Hannya en dæmonisk kvinde, der vender tilbage til jorden for at hævne sig på den mand, der forårsagede hendes lidelser. Hun er både ked af det og vred. En Hannya-dæmon-tatovering fremkalder et dobbelt aspekt: den sårede kvinde og den farlige og frygtede kvinde.

Det siges, at en tatovering er en afspejling af sjælen. Tatoveringens betydning er mindst lige så vigtig som dens æstetiske kvalitet. Med god grund, for valget af design siger meget om din personlighed. Derfor bør du kende symbolikken i de designs, du vælger, før du går ind i et tatoveringsstudie.

kanka japan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *