Japanska Blog

Top 15 over de 15 Bedste K-Pop Grupper

Top 15 over de 15 Bedste K-Pop Grupper

K-pop er en musikgenre fra Korea. Koreansk popmusik er upbeat, sjov og fuld af energi, så hvis du ikke er overbevist, hvad venter du så på? Med sine upbeat danselyde, sin vildt farverige æstetik, sin trendsættende mode og sine millioner af videoer med perfekt koreografi er K-pop blevet et globalt fænomen, der er dybt forankret i den koreanske kultur, med stjerner spredt over hele verden.

Det er en del af det, der er kendt som “Hallyu”, som bogstaveligt talt betyder “koreansk bølge” og bruges til at referere til den kolossale og stadigt voksende indflydelse fra sydkoreansk kultur, der manifesterer sig i alt fra K-dramaer på Netflix til den meteoriske fremgang for K-beauty.

k-pop

På trods af dette er K-pop en kulturel eksportvare, som du måske ikke kender meget til, selv om musikindustrien er 5 milliarder dollars værd. Faktisk solgte BTS, en af K-pops mest populære grupper, flere albums end Taylor Swift, Billie Eilish og Ariana Grande sidste år. Derfor mener vi, at det er på tide at vide alt om dem, for de bliver stadig vigtigere.

Men desværre er det umuligt at tale om K-pop uden at blive konfronteret med tragiske historier. Selvmordsraten blandt K-pop-idoler er meget høj, herunder 25-årige Sulli, et tidligere medlem af pigegruppen f(x), i oktober sidste år. En måned senere begik Sullis ven Goo Hara, 28 år, som spillede i gruppen Kara, også selvmord. I 2017 begik Kim Jong-hyun, 27, selvmord efter at have afsløret det enorme pres, der følger med succesen for hans band SHINee.

Det ser ud til, at K-pop berømmelse kommer med en uudholdelig status: at være perfekt poleret, perfekt timet og simpelthen altid perfekt, hvilket får mange K-pop-stjerner til at ty til plastikkirurgi.

Japanske sweatere

“Fra en tidlig alder lever de koreanske idoler et mekanisk liv og følger et spartansk træningsregime”, siger Lee Hark-joon, en sydkoreansk journalist. “De har sjældent mulighed for at udvikle et normalt skoleliv eller normale sociale relationer.” Hark-joon tilføjede også, at K-pop-stjerner udsættes for mange krænkelser på nettet, fordi deres erhverv er tæt forbundet med sociale netværk. Som følge heraf har den sydkoreanske regering overvejet at indføre undervisning i cybermobning i skolerne.

Det er klart, at der er mere i K-pop end den syntetiske musik og koreografi, og det er let at se, hvorfor fascinationen af denne enorme genre er stigende. Men for nu er der ingen bedre måde at lære om K-pop-fænomenet på end gennem musikken? Her har vi samlet de bedste K-pop-bands, så du kan komme i gang med at lytte til denne spirende bevægelse. Tryk på Spotify-spillelisten, og gør dig klar til at banke med fødderne…

1. BTS

BTS

Det syv mand store koreanske boyband har taget verden med storm og er uden tvivl det største navn inden for K-pop. BTS har solgt udsolgte koncerter i USA og Storbritannien, er blevet nummer et to gange i USA, har 16 millioner månedlige lyttere på Spotify, har solgt 16 millioner albums (Map of Soul er det bedst sælgende album i koreansk historie) og var den bedst sælgende kunstner ved sin debut i 2010’erne.

Ifølge IFPI’s Global Artist Chart var BTS den næstmest sælgende kunstner i 2018 (efter Drake) og den eneste ikke-engelsktalende gruppe, der kom på listen. De syv medlemmer er rapperne Suga, RM og J-hope og sangerne Jimin, V, Jin og Jungkook.

2. SUPERM

SuperM

SuperM er den seneste K-pop-supergruppe, der blev dannet sidste år og består af nogle af genrens mest ikoniske kunstnere. De syv medlemmer er medlemmer af fire succesfulde og stadig aktive K-popgrupper: EXO, WayV, NCT 127 og SHINee.

3. BIGBANG

Bigbang

BigBang er et af verdens bedst sælgende boybands, der blev dannet i 2016 og har solgt over 150 millioner plader. I marts 2019 meddelte medlem Seungri, at han trak sig tilbage fra branchen på grund af sexskandalerne omkring natklubben Burning Sun, hvor popstjernen blev anklaget for at organisere prostitution, ulovligt spil og underslæb.

4. GIRLS’ GENERATION

Girls' Generation

De er kendt som “The Nation’s Girl Group” i Sydkorea, og deres album er fyldt med originale elektro-pop-sange, og i 2017 kårede Billboard dem som “den bedste K-pop-pigegruppe i dette årti“. Gruppen består af otte sangerinder: Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona og Seohyun.

5. BLACKPINK

Blackpink

Blackpink, der består af pigerne Jisoo, Jennie, Rosé og Lisa, er en anden Seoul-født pigegruppe, der har haft stor succes. I november 2019 blev de den første K-pop-gruppe, der blev medlem af YouTubes “milliardvisningsklub”, da videoen til deres single Ddu-Du Ddu-Du-Du havde over en milliard visninger på YouTube.

Den eneste anden koreanske gruppe, der er kommet med i klubben, er Psy med Gangnam Style (kan du huske dem?). Blackpink afsluttede også for nylig deres In Your Area-turné, hvor de optrådte for omkring 205.000 fans.

Der går også rygter om, at bandet vil samarbejde med Lady Gaga på hendes nye album, men intet er blevet bekræftet endnu.

6. EXO

EXO

EXO er en anden enormt populær og prisvindende K-pop-gruppe, der fire gange har ligget nummer et på Billboards globale albumliste. Gruppen blev dannet i 2012 og optrådte ved de Olympiske Vinterlege i Pyeongchang i 2018. Deres musik er en genial og dynamisk blanding af rap, hip-hop, R&B og rock.

7. DRUNKEN TIGER

Drunken Tiger

Drunken Tiger blev dannet i 1999 og er anerkendt som en af pionererne inden for koreansk hiphop og har vundet adskillige musikpriser for sine mange albums. Deres første album, Year of the Tiger, var kontroversielt på grund af dets eksplicitte tekster og afvigelse fra popkulturelle normer.

8. FLY TO THE SKY

Fly to the Sky

I 1999 var Fly to the Sky en R&B-duo bestående af Brian Joo og Hwanhee. Udgivet af H2media og iMe KOREA. De blev dannet af SM Entertainment og fik deres officielle debut den 21. november 1999 ved “Login HOT”-koncerten. De udgav deres debutalbum Day by Day i december 1999.

9. MISS A

Miss A

Miss A var aktiv mellem 2010 og 2017 og bestod af sangerne Fei, Jia, Min og Suzy. Deres første sang, Bad Girl Good Girl, nåede førstepladsen på Gaon Digital Chart, hvilket gjorde dem til den første gruppe nogensinde, der fik en debutsang, som lå nummer et på hitlisten. Sangen blev den mest populære sang i 2010.

10. SUPER JUNIOR

super junior

Super Junior eller SJ eksploderede i 2009, da de udgav deres hitsingle Sorry, Sorry fra albummet af samme navn. Deres popularitet gav dem tilnavnet “King of Hallyu Wave“.

11. NCT 127

nct 127

Dette 10-mands band kommer fra Seoul (deraf 127, byens længdekoordinat) og udgav deres seneste album, “Neo Zone”, i sidste måned. De er en af de mest populære K-pop-grupper i dag med 7,1 millioner følgere på Instagram og over 2,4 millioner lyttere på Spotify hver måned.

12. SEVENTEEN

Seventeen

På trods af hvad gruppens navn antyder, består Seventeen af 13 medlemmer, som hver især er tildelt en specifik underenhed: “Hip-Hop Unit”, “Vocal Unit” og “Performance Unit”. Seventeen udgav deres sjette EP You Made My Dawn i januar 2019, og sangen Home anses for at være en af deres bedste sange. Deres seneste sang, Fallin’ Flower, blev udgivet den 1. april 2020 og er gruppens anden japanske single.

13. T-ARA

T-ara

Denne pigegruppe, der udtales “tiara”, var aktiv mellem 2009 og 2017. Deres andet minialbum John Travolta Wannabe (2011) indeholdt den første single Roly-Poly, som blev den mest populære og downloadede sang i 2011 i Sydkorea.

14. MONSTA X

Monsta x

Denne gruppe debuterede i 2015 med deres debut EP Trespass og scorede stort med engelsksprogede sange som Someone’s Someone og Who Do U Love? Sidste år meddelte sangskriveren Wonho, at han forlod gruppen, og Monsta X fortsatte som et syvmandsband. En online underskriftsindsamling for at beholde Wonho i gruppen fik over 480.000 underskrifter.

15. WONDER GIRLS

Wonder Girl Kpop

Wonder Girls optrådte i ti år mellem 2007 og 2017 og er kendt som “Sydkoreas retro-dronninger” på grund af deres 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne-inspirerede sange. Deres mest berømte sang er nok singlen Nobody, som blev udgivet i 2008 og gav dem international anerkendelse.

Vi håber, at denne top 15-liste over de bedste K-pop-grupper har givet dig lidt mere information om denne voksende musikstil.

Hvis du drømmer om at klæde dig ud som dine yndlings K-pop-stjerner, kan du tjekke alle vores japanske t-shirts og japanske kasketter designet efter de største K-pop-idoler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *